Jak vybrat správnou velikost spodního prádla: Vše, co potřebujete vědět

Jak vybrat správnou velikost spodního prádla: Vše, co potřebujete vědět

Výběr správné velikosti spodního prádla může být složitý úkol, ale je to zásadní krok k tomu, aby se každá žena cítila pohodlně a sebedůvěřují. To, co se nosí pod oblečením, může mít obrovský dopad na váš celkový vzhled a pohodu. Ať už hledáte luxusní kousky od značek jako Victoria’s Secret nebo Agent provocateur, tento průvodce vám pomůže vybrat tu pravou velikost pro vás.

Proč je správná velikost důležitá?

Správná velikost spodního prádla je klíčová z mnoha důvodů:

  • Pohodlí: Když nosíte spodní prádlo, které vám perfektně sedí, cítíte se dobře a sebevědomě po celý den.
  • Podpora: Vhodně zvolené spodní prádlo, zejména podprsenky, vám poskytne potřebnou podporu pro vaše poprsí.
  • Estetika: Správně zvolená velikost dokáže zvýraznit vaše křivky a postavu.

Jak zjistit svoji velikost?

Než začnete vybírat spodní prádlo, je důležité znát svou velikost. Tento proces zahrnuje několik klíčových měření:

Měření obvodu hrudníku

Začněte tím, že si změřte obvod hrudníku. Postavte se rovně a držte metr za zády a pod prsy. Udělejte si poznámku o výsledné hodnotě. Toto měření je důležité pro správnou volbu velikosti podprsenky.

Měření obvodu pod prsy

Dalším krokem je měření obvodu pod prsy. Na tento scénář se pomůžete se stejného místa, jen s tím, že teď míríte obvod pod hrudníkem. Toto měření vám pomůže určit velikost košíčků v podprsence.

Měření boků

Pokud vybíráte kalhotky, je také důležité změřit si boky. Pozice metru by měla být těsně nad kritickými oblastmi, abyste získali přesné měření. To vám pomůže určit, jakou velikost kalhotek zvolit.

Různé velikostní tabulky

Každá značka má své vlastní velikostní tabulky. U značek jako Victoria’s Secret a Agent provocateur se mohou velikosti lišit. Před nákupem se vždy podívejte na velikostní tabulku a porovnejte ji se svými měřeními, abyste se ujistili, že vybíráte správně.

Jak číst velikostní tabulku?

  • Podprsenky: Obvykle jsou velikosti ve formátu 75B, 80C, apod. Číslo představuje obvod hrudníku v centimetrech a písmeno velikost košíčku.
  • Kalhotky: Kalhotky se obvykle udávají v číselných velikostech, jako S, M, L, XL, nebo číselných formátech 36, 38, 40, apod.

Materiály a střihy

Dalším faktorem při výběru správné velikosti je materiál a střih prádla. Různé látky se liší svou elasticitou, což může mít vliv na to, jak prádlo sedí. Například krajkové nebo saténové prádlo se může chovat jinak než prádlo ze 100% bavlny. Při výběru dbejte na to, jaká je daná látka a jejích vlastností.

Různé střihy

Každý střih prádla může sedět jinak. Zde je příklad různých střihů a jak ovlivňují nošení:

  • Bikiny: Vhodné pro každodenní nošení, poskytují příjemné pokrytí.
  • Tanga: Řezané tak, aby byly minimálně viditelné pod oblečením, ale mohou být méně pohodlné.
  • Boxerky: Umožňují volnost a pohodlí pro neformální příležitosti.

Jak vyzkoušet prádlo?

Pokud máte možnost, je rozumné vyzkoušet si prádlo před koupí. Zde je několik užitečných tipů:

Otestujte pohodlí

Při zkoušení podprsenek a kalhotek se ujistěte, že se cítíte pohodlně. Procházejte se po prodejně a položte ruce na boky, abyste zjistili, jestli vás nic netlačí.

Sledujte, jak prádlo sedí

Pokud dáváte pozor na to, jak prádlo sedí kolem boků a na zádech, můžete rychle zjistit, zda máte správnou velikost. Prádlo by mělo být těsné, ale nikoli nesnesitelné.

Tipy pro online nákup

Pokud nakupujete online, existují některé speciální tipy, které vám mohou pomoci vyvarovat se chybám:

  • Máte-li pochybnosti, zvolte větší velikost: Mnohem lépe se nosí prádlo, které je o něco větší, než to, které je těsné.
  • Dávejte pozor na vrácení zboží: Vždy si zkontrolujte podmínky vrácení zboží v případě, že velikost nesedí.

Oblíbené značky

Dvě značky, které se specializují na trendy a kvalitní prádlo, jsou Victoria’s Secret a Agent provocateur. Tyto značky nabízejí širokou škálu velikostí a střihů, což umožňuje ženám najít si to pravé prádlo podle svých individualit.

Závěrečné tipy pro výběr prádla

Na závěr, nalezení správné velikosti spodního prádla je mix měření, znalosti samotného prádla a příležitosti, při které jej plánujete nosit. Nezapomeňte, že důležité je také cítit se sebevědomě a pohodlně. Spodní prádlo, které vám sedí, může být revoluční. Nebojte se experimentovat s různými styly a velikostmi a nezapomeňte, že nejlepší prádlo je to, v němž se cítíte skvěle!

Comentar

Tenga en cuenta, los comentarios deben ser aprobados antes de ser publicados.

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.